Vorige producties 2014 - Woeste Hoogten

2014 - Woeste hoogten

opvoeringsdata

zaterdag 13 december 2014

vrijdag 19 december 2014

zaterdag 20 december 2014

telkens om 20.00u
Baljuwhuis Galmaarden
Kammeersweg 2, 1570 Galmaarden

reservatie gewenst

reservatie gewenst via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of via 0473/92.88.32 (enkel tussen 18h en 20h)

het stuk

De wereldberoemde roman van Emily Brontë over de tumultueuze relatie tussen de iconische personages Cathy en Heathcliff.
"Wij zijn één. Net zoals alles met elkaar is verbonden."

Voor de jonge Cathy belichamen Heathcliff en Edgar haar hele wereld. “Kies! Kies en neem vrede met uw keuze”, dringt de meid Nelly aan. Heathcliff is de stille getuige. Hij zal Cathy met niemand delen, nooit. Hij verdwijnt zonder enig spoor. Cathy wordt haast gek. Langzaam krabbelt zij overeind, en wordt gelukkig met Edgar. Dan duikt Heathcliff op, verteerd door wraak, sterker dan ooit, steenrijk en bereid het spel hard te spelen.

Woeste hoogten (oorspronkelijke titel: Wuthering Heights) is de enige roman van de Britse schrijfster Emily Brontë, die achttien maanden na de publicatie ervan stierf. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1847 onder het pseudoniem Ellis Bell. Een tweede, postume editie werd uitgebracht onder redactie van haar zus Charlotte Brontë. Wuthering Heights wordt meestal gezien als een van de belangrijkste en invloedrijkste boeken uit de Engelse literatuur. Wuthering Heights vertelt het verhaal van de gepassioneerde en tumultueuze relatie tussen Catherine Earnshaw en Heathcliff, en hoe vernietigend hun liefde voor beide families is.

de auteur

Emely Brontë

regie

Bruno Demuynck

rolverdeling

Marijke Verdoodt
Sara Wets
Viviane Devries
Hugo De Wulf
Filip Barbe
Geert Devos

 

affiches en foto's